Atacul cu cuțit în care au fost rănite două persoane în fața fostului sediu Charlie Hebdoconstituie ”evident un act de terorism islamic”, a declarat ministrul de Interne, Gerald Darmanin, la France 2, relatează AFP. De asemenea, potrivit unei surse judiciare, alți cinci bărbați au fost reținuți vineri în urma atacului.

Atac in fata fostului sediu Charlie HebdoFoto: Captura video

”Aceasta este strada unde a fost Charlie Hebdo, este modus operandi al teroriștilor islamiști, evident, nu prea există îndoială, este un nou atac sângeros împotriva țării noastre”, a adăugat ministrul.

Totodată, potrivit unei surse judiciare, cinci bărbați născuți între 1983 și 1966 au fost reținuți vineri într-o anchetă privind atacul de vineri.

Acești cinci bărbați au fost arestați în Pantin de către anchetatori în timpul unei percheziții în unul dintre presupusele domicilii ale principalului suspect al atacului. Acești cinci bărbați au fost arestați după arestarea principalului suspect și a unui alt bărbat, imediat după atac.

Un pakistanez de 18 ani și un algerian au fost arestați imediat după atacul din Paris, în care doi jurnaliști ai agenției de presă Premières Lignes au fost răniți.

Viața celor două victime, doi jurnaliști, nu este în pericol, a spus premierul Jean Castex.

Compania Premieres Lignes, la care sunt angajaţi cei doi jurnalişti răniţi în atac, a ajutat la producerea unui film documentar despre atacul din ianuarie 2015 asupra redacţiei săptămânalului satiric, informează dpa, potrivit Agerpres.

''Three Days Of Terror: The Charlie Hebdo Attacks'' (Trei zile de teroare. Atacurile de la Charlie Hbdo) este numele documentarului care a fost produs pentru posturile de televiziune HBO, BBC şi France 2.