Criticul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a cerut luni Rusiei să îi înapoieze hainele pe care le purta atunci când a intrat în comă luna trecută și a acuzat Moscova că reține probe în dosarul său, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vehementul opozant al președintelui Vladimir Putin a spus că hainele sale i-au fost luate înainte să zboare din Siberia în Germania pentru tratament, după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor.

Berlinul spune că testele făcute în Germania, Franța și Suedia au concluzionat că el a fost otrăvit cu Noviciok, iar vestul cere explicații Rusiei.

”Înainte să mi se permită să fiu dus în Germania, mi-au luat toate hainele și m-au trimis complet gol”, a scris Navalnîii pe site-ul său în timp ce se recuperează într-un spital din Germania.

”Având în vedere că au găsit Noviciok pe corpul meu și că infectarea prin contact este foarte probabilă, hainele mele sunt dovezi foarte importante”, a spus el.

”Cer ca hainele mele să fie împachetate într-o pungă de plastic și să-mi fie returnate”, a spus el.

Hainele lui Navalnîi au fost luate de anchetatori și nu mai sunt în spitalul în care a fost internat inițial în Omsk, a relatat RIA citând un ministru local al sănătății.

Vineri, Kremlinul a spus că are mijloace "limitate" de a ancheta cazul lui Alexei Navalnîi, acuzându-i pe susţinătorii opozantului rus că au sustras în ziua incidentului indicii legate de presupusa sa otrăvire, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Din păcate, suntem limitaţi în capacitatea noastră de a desfăşura vreo anchetă. Şi asta pentru că se dovedeşte că au fost obiecte lichidate, scoase din ţară şi că nu putem lua cunoştinţă de analizele efectuate" în Germania, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse de presă.