Femeile din Belarus dau, sâmbătă, încă o dată dovadă de un curaj ieșit din comun înfruntând brutalitatea forțelor de ordine care le aruncă la propriu în dube în momentul reținerii. După ce imaginile cu Nina Baginskaya care se opune propriei rețineri, dar și a altor protestatareau făcut înconjurul lumii, noi mărturii video arată că femeile vor schimbare și sunt hotărâte să îl dea jos pe Alexandr Lukașenko, acuzat că a fraudat alegerile din 9 august.

reprezentant al fortelor de ordine batut cu maturaFoto: Captura video

O înregistrare video arată cum mai multe femei fugăresc un reprezentant al forțelor de ordine, i-au dat jos masca și apoi una dintre ele îl lovește cu mătura.

Poliţia belarusă a arestat sâmbătă cu brutalitate mai multe zeci de manifestante care participau la o adunare paşnică a mii de persoane în centrul Minskului pentru a protesta împotriva violenţelor poliţieneşti şi a fraudei electorale, potrivit AFP.

Această adunare precedă o mare manifestaţie în masă, care urmează să aibă loc duminică.

Majoritatea participanţilor erau femei, dintre care unele băteau în cratiţe cu polonice, altele scandau "Daţi-ne-o pe Maşa noastră!", numind-o printr-un diminutiv pe una dintre figurile de prim-plan ale opoziţiei, Maria Kolesnikova, şi "Pleacă!", la adresa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.