Un curier de droguri care a intrat cu o dubă plină cu metamfetaminăîn două mașini de poliție parcate a fost condamnat vineri la peste șase ani de închisoare de către un tribunal din Australia în ceea ce polițiștii au descris ca fiind „una din cele mai ușoare capturi de droguri din istorie”, relatează CNN.

Una din cutiile cu metamfetaminaFoto: NSFW Police

Simon Tu a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare după ce o instanță din New South Wales l-a găsit vinovat de trafic de droguri, bărbatul urmând însă a fi eligibil pentru eliberare condiționată din iulie 2023.

Incidentul a avut loc în luna iulie a anului trecut în orașul Sydney. Ofițerii din secția de poliție au auzit o bubuitură puternică afară și au ieșit să vadă ce s-a întâmplat. Aceștia au găsit două mașini de poliție grav avariate dar autovehiculul care intrase în ele dispăruse de la fața locului.

După ce au verificat camerele de supraveghere și discutat cu martorii polițiștii au reușit să identifice mașina responsabilă, i-au luat urma și au tras-o pe dreapta, Simon Tu aflându-se în spatele volanului.

Bărbatul s-a comportat suspect așa că ofițerii i-au percheziționat vehiculul găsind 273 de kilograme de metamfetamină împachetată în cutii de carton, cantitatea de droguri având o valoare pe piața neagră estimată de polițiști la 200 de milioane de dolari australieni (aproximativ 145 de milioane de dolari americani).

Ofițerii au confiscat imediat drogurile și duba, Tu fiind arestat fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune.

„Acest bărbat în vârstă de 26 de ani din Berala (n.r. suburbie a orașului Sydney) a avut o zi foarte, foarte proastă. Să te ciocnești de vehicule ale poliției cu o asemenea cantitate de droguri la bord este nemaiauzit și reprezintă o circumstanță excepțională”, a declarat detectivul Gyn Baker în cadrul unei conferințe de presă.

„Aceasta ar fi una din cele mai ușoare capturi de droguri pe care poliția din New South Wales a făcut-o vreodată - incredibil, absolut incredibil”, a adăugat acesta.

Citește și: