Agenții vamali francezi au confiscat 65 de kilograme de cannabis ascunși în sicrie transportate cu un dric. Șoferul, un român în vârstă de 30 de ani, le-a spus vameșilor că transportă patru persoane decedate din Spania în România, relatează AFP.

Vamesi franceziFoto: Lionel Urman / ddp USA / Profimedia Images

Vehiculul a fost controlat miercuri într-un refugiu din apropierea orașului Besançon, potrivit procuratorii locale care a confirmat informațiile apărute în ziarul L'Est Républicain.

Cele patru sicrie transportate în dric nu conțineau trupurile neînsuflețite ale unor persoane care și-au pierdut viața dar nici nu au fost goale, conținând în schimb săculeți plini cu cannabis, a declarat procurorul adjunct Christine de Curraize pentru AFP.

În timpul verificărilor șoferul a declarat că transportă cadavre din Spania în România însă agenții vamali au observat că sicriele nu erau sigilate, cerință obligatorie când persoane decedate sunt transportate peste graniță, decizând apoi să le verifice conținutul.

Șoferul, un român de 30 de ani, a fost reținut și plasat în arestul poliției. Condamnat deja pentru furtul unor bijuterii în Spania, bărbatul urmează să apară vineri în fața unei instanțe din Besançon.

Conform investigației preliminare, transportul de cannabis intrase în Franța din Spania urmând să fie livrat în Germania.