O instanță federală germană a respins apelul unui fost infirmier condamnat pentru uciderea premeditată a 85 de pacienți prin inducerea de stop cardiac, relatează AFP și Washington Post.

Niels HogelFoto: Hauke-Christian Dittrich / AFP / Profimedia Images

Niels Hogel a fost condamnat de o instanță din orașul Oldenburg în 2019. Vineri, Curtea Federală de Justiție a respins apelul bărbatului, afirmând că nu a găsit erori procedurale sau de altă natură legate de condamnarea sa.

Hogel a injectat pacienții cu supradoze de medicamente pentru afecțiuni cardiace și de alt tip deoarece îi plăcea senzația de a-i resuscita. Uneori reușea acest lucru dar cel puțin 87 de pacienți au murit din cauza sa, făcându-l pe bărbat ceea ce mulți consideră a fi cel mai prolific criminal în serie din era modernă a Germaniei.

Verdictul de anul trecut a fost anunțat după ce acesta fusese condamnat anterior pentru două crime și două tentative de omor pentru care deja primise închisoare pe viață.

Instanța a subliniat în motivarea verdictului seriozitatea deosebită a crimelor lui Hogel, făcând extrem de improbabilă eliberarea bărbatului după 15 ani, durata după care de regulă persoanele condamnate la închisoare pe viață în Germania sunt eliberate.

Lui Hogel i-a fost de asemenea interzis să lucreze vreodată în domeniul medical.

Bărbatul lucrase la un spital din Oldenburg între 1999 și 2002 și la un alt spital în orașul Delmenhorst din apropiere între 2003 și 2005, crimele pentru care a fost găsit vinovat anul trecut având loc între 2002 și 2005.

Bărbatul a fost acuzat de 100 de crime însă instanța a considerat că nu există suficiente dovezi pentru 15 dintre acestea. Hogel a recunoscut 43 dintre omoruri, a negat cinci și a declarat că nu își amintește de celelalte 52.

REFERINȚĂ: