Maria Kolesnikova, unul din principalii politicieni ai opoziției din Belarus, afirmă că ofițerii de securitate i-au pus o pungă pe cap și au amenințat că o vor ucide când au încercat să o deporteze cu forța în Ucraina la începutul săptămânii, potrivit unei declarații completate joi de avocatul acesteia, relatează Reuters.

Maria KolesnikovaFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Kolesnikova, o lideră proeminentă a protestelor izbucnite în 9 august după scrutinul prezidențial controversat care l-a creditat câștigător pe președintele Alexandr Lukașenko cu 80% din voturi, a dejucat tentativa de deportare prin ruperea pașaportului, aceasta aflându-se în prezent în detenție în capitala Minsk.

Femeia a declarat că s-a temut în mod real pentru viața sa.

„Mi s-a spus în privat că dacă nu părăsesc în mod voluntar Republica Belarus voi fi dusă afară oricum, în viață sau în bucăți. Au existat de asemenea amenințări că voi fi închisă pentru 25 de ani”, a declarat Kolesnikova.

Avocatul acesteia a anunțat că politiciana va înainta o plângere penală împotriva autorităților din Belarus, inclusiv la adresa poliției secrete KGB.

Citește și: