O instanță din Arabia Saudită a emis verdictul final în cazul uciderii din 2018 a jurnalistului Jamal Khashoggi, condamnând opt bărbați la închisoare, potrivit televiziunii de stat a Regatului, Al Ekhbariya citată de Reuters.

Jamal KhashoggiFoto: Captura YouTube

Cinci persoane au fost condamnate la 20 de ani de închisoare, una la 10 iar alte două au primit condamnări de șapte ani.

Jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a fost ucis în luna octombrie 2018 în Istanbul într-un caz care a făcut înconjorul presei internaționale.

Khashogii avea rezidența în SUA și era un critic al prințului moștenitor saudit Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al Regatului. El a fost ultima oară văzut la consulatul saudit din Istanbul, pe 2 octombrie 2018, unde trebuia să primească documente necesare pentru căsătorie.

Trupul lui ar fi fost tăiat în bucăți și scos din clădirea consulatului. Rămășițele sale nu au fost găsite nici până acum. Uciderea sa a provocat o revoltă a opiniei publice la nivel global, afectând imaginea prințului saudit.

CIA și alte guverne occidentale au spus că probabil prințul Mohammed a ordonat asasinatul, dar oficialii saudiți au susținut că acesta nu a avut nicio legătură.

Citește și: