Președintele Serbiei a acuzat duminică Moscova că se coboară la nivel de „primitivism și vulgaritate” prin atacul la adresa sa, după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe l-a comparat cu Sharon Stone în celebra scenă din filmul „Basic Instinct”, relatează Reuters.

Aleksandar VucicFoto: Agerpres / Tanjug

Serbia este cel mai apropiat aliat al Moscovei în Balcani, însă președintele Aleksandar Vucic a tot iritat Rusia căutând să stabilească relații mai bune cu Occidentul.

El a făcut un pas în această direcție săptămâna aceasta, când a semnat un acord vizând o îmbunătățire a relațiilor cu Kosovo, provincie care și-a declarat independența în 2008, dar pe care Belgradul și Moscova nu o recunosc. O ceremonie de semnare a acordului a fost organizată la Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu Vucic la ceremonie, alături de o imagine din celebrul film din 1992 „Basic Instinct”, respectiv scena când protagonista interpretată de actrița Sharon Stone își expune pentru câteva secunde părțile intime, în timpul unui interogatoriu al poliției.

Colajul postat de Zaharova (Foto: Facebook/ Maria Zakharova)

„Dacă ești invitat la Casa Albă, dar scaunul tău e așezat ca și cum ai fi la un interogatoriu, ar trebui să stai ca în poza numărul doi. Oricine ai fi. Credeți-mă pe cuvânt”, a scris Zaharova.

În cadrul unor declarații televizate făcute în timpul unei vizite la Bruxelles, Aleksandar Vucic a reacționat: „Maria Zaharova vorbește în primul rând despre ea, iar primitivismul și vulgaritatea arătate vorbesc tot despre ea și - pentru Dumnezeu! - despre cei care au pus-o acolo”.

Zaharova și-a actualizat duminică postarea cu un mesaj de scuze, ea afirmând că remarcile sale au fost înțelese greșit.

Vucic a avut o discuție telefonică cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, au informat duminică după-amiază atât Belgradul cât și Moscova.