Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că Serbia și Kosovo au ajuns la un acord asupra unei „normalizări economice”, la capătul a două zile de discuții la Casa Albă, transmite AFP.

Donald TrumpFoto: Profimedia Images

„Serbia și Kosovo s-au angajat în favoarea unei normalizări economice”, a declarat Trump în cadrul unei ceremonii desfășurate în Biroul Oval, fără a face însă alte precizări cu privire la dimensiunea exactă a acestui acord.

„Prin concentrarea pe crearea de locuri de muncă şi pe creşterea economică, cele două ţări au putut să ajungă la un progres major (...) Economia poate aduce popoarele împreună”, a apreciat el.

„Este cu adevărat istoric”, a adăugat liderul de la Casa Albă, în prezența președintelui sârb Aleksandar Vucic și a prim-ministrului kosovar Avdullah Hoti, aflați lângă el.

Vucic a apreciat la rândul său că Trump a făcut o „treabă excelentă” și l-a invitat în Serbia.

Belgradul refuză să recunoască independența proclamată în 2008 de Kosovo, după războiul de la sfârșitul anilor '90 ce s-a soldat cu 13.000 de morți. Iar Serbia este susținută de aliați precum rușii și chinezii, în timp ce americanii sunt printre cei care au recunoscut imediat noul stat kosovar.