​MacKenzie Scott, filantroapă, autoare și fostă soție a CEO-ului Amazon, Jeff Bezos, a devenit cea mai bogată femeie din lume, relatează CNN.

Mackenzie Scott si Jeff BezosFoto: Captura YouTube

Averea lui Scott a ajuns la 68 de miliarde de dolari, aceasta depășind-o pe cea a moștenitoarei imperiului L'Oréal, Francoise Bettencourt Meyers, potrivit indexului miliardarilor realizat de Bloomberg.

Scott a primit un sfert din acțiunile Amazon deținute de Jeff Bezos în urma divorțului cuplului din 2019, acestea valorând 35 de miliarde de dolari la momentul respectiv. După creșterea spectaculoasă a acțiunilor companiei de comerț electronic, Scott a devenit a 12-a cea mai bogată persoană din lume.

În luna iulie Scott a anunțat că a donat 1,7 miliarde de dolari către 116 organizații după ce anul trecut a semnat inițiativa Giving Pledge a lui Warren Buffet și a familiei Gates care le cere celor mai bogate persoane de pe planetă să își doneze cea mai mare parte a averii pentru cauze caritabile.

Bezos, al treilea cel mai bogat om din lume, nu a semnat pentru Giving Pledge.

Acțiunile Amazon au crescut cu aproximativ 28% în ultimele trei luni și cu peste 90% anul acesta, Jeff Bezos devenind primul om a cărei avere a depășit 200 de miliarde de dolari în urma creșterii cotației pe bursă a companiei pe care a fondat-o.

Citește și: