Averea șefului Amazon, Jeff Bezos, a crescut la peste 202 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, ceea ce înseamnă că a devenit prima persoană ce a trecut pragul de 200 de miliarde de dolari, notează CNBC.

Jeff BezosFoto: Blue Origin

Acesta este la distanță de 78 mld. dolari de Bill Gates, aflat pe locul doi în top.

Averea lu Bezos, ce constă în principal în acțiuni Amazon, a crescut exploziv în ultimii ani, împreună cu prețul acțiunilor AMZN.

Bezos a devenit cel mai bogat om din istoria recentă în 2018, când activele sale au trecut de 150 mld. dolari. El a ajuns pe primul loc în topul Bloomberg în 2017.

Acțiunile Amazon au ajuns la maxime istorice în aprilie, după avansul fără precedent al cererii clienților, iar titlurile AMZN au continuat să crească, adăugând sute de miliarde de dolari la capitalizarea companiei și aducând investitorilor un câștig de peste 86% anul acesta.

Potrivit cotațiilor de miercuri, compania valorează peste 1.700 mld. USD, a doua cea mai valoroasă companie din SUA, după Apple.

Foarte probabil, averea lui Bezos ar fi atins mai repede pragul de 200 mld. dolari dacă nu divorța anul trecut, de soția sa, MacKenzie Scott.

Scott, acum pe locul 13 în Billionaires Index, a devenit una dintre cele mai bogate femei ale lumii după ce a primit, la divorț, 4% din Amazon, participație ce valora atunci 37 mld. dolari. Averea ei este estimată acum la 66 mld. dolari.