Un bărbat de culoare a fost ucis de poliție - care afirmă că acesta era înarmat cu un pistol - luni, la Los Angeles, un incident ce are loc într-o atmosferă generală plină de tensiune și neîncredere față de forțele de ordine, relansată după cazul Jacob Blake, relatează AFP.

Protest la Los Angeles dupa ce un barbat de culoare a fost impuscat mortal de politieFoto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

Biroul şerifului din comitatul Los Angeles, prin vocea locotenentului de poliție Brandon Dean, a prezentat într-o conferință de presă propria versiune a faptelor.

Bărbatul de culoare, în vârstă de „aproximativ 30 de ani”, circula cu bicicleta, luni după-amiază, când agenți de poliție au încercat să îl oprească pentru o infracțiune la codul rutier.

Potrivit versiunii autorităților, acesta „a luat-o la fugă”, abandonându-și bicicleta.

Polițiștii au reușit însă să-l ajungă din urmă. În acel moment, a povestit locotenentul Brandon Dean, tânărul afro-american „l-a lovit pe unul dintre polițiști în față”.

În fugă, suspectul a lăsat să-i cadă un maldăr de haine pe care le ținea în mână.

„Agenții au observat că un pistol negru, semiautomat, se afla în grămada de haine”, a continuat locotenentul.

Polițiștii au deschis atunci focul. Bărbatul, lovit de mai multe gloanţe, a murit pe loc.

„Acesta se afla în posesia unei arme de foc și a atacat un polițist”, a insistat Dean, precizând că o anchetă a fost deschisă în acest caz.

Bărbatul ucis de poliție a fost identificat ulterior ca fiind Dijon Kizzee, în vârstă de 29 de ani.

Potrivit presei locale, aproximativ 100 de persoane s-au adunat la locul respectiv luni seara, în contextul în care mișcarea de protest contra rasismului şi brutalităţii poliţiei a fost relansată în Statele Unite, după ce un polițist alb a împușcat de șapte ori în spate un alt afro-american, la Kenosha, în Wisconsin. Tânărul de culoare, pe nume Jacob Blake, a rămas paralizat.