Autoritățile din Turcia l-au arestat pe unul din liderii Statului Islamic din țară, a anunțat marți pe Twitter ministrul de interne turc Suleyman Soylu, relatează Deutsche Welle.

Mahmut OzdenFoto: Captura video

Mahmut Ozden, descris drept un „emir” al organizației teroriste de către autoritățile turce, a fost arestat în baza informațiilor obținute după o razie desfășurată în Istanbul săptămâna trecută.

Soylu a declarat că polițiștii au reușit să recupereze „planuri importante” în timpul arestării, printre acestea numărându-se comploturi de a răpi politicieni turci și comite atacuri asupra unor afaceri.

Un raport publicat luna trecută de către Comandamentul Statelor Unite pentru Europa afirmă că Turcia rămâne „o platformă de facilitare majoră” pentru organizația teroristă, notând că aceasta folosește țara „în special pentru a facilita transferurile de bani”.

Însă raportul armatei americane notează de asemenea că forțele de securitate turce și-au „intensificat operațiunile împotriva Statului Islamic în Turcia trimestrul acesta”.

Organizația teroristă a revendicat mai multe atacuri în Turcia, inclusiv unul dintr-un club de noapte din Istanbul din urmă cu trei ani care a ucis 39 de persoane și rănit alte zeci.

Citește și: