În plin scandal legat de întâlnirea șefilor Poliției române cu liderii unui clan interlop, Ministerul de Interne apelează la umor pe facebook-cel puțin așa cred ei- și vorbesc despre cum Leo Messi ar vrea să se ”tranfere” la ei. Un internaut comentează cu umor: ”Să-l pensionati si pe el la 45 de ani?”.

MAI si Leo MessiFoto: MAI

”Mulțumim pentru înțelegere, Leo Messi!

Pentru toți cei care ne-ați întrebat dacă Lionel Messi s-a transferat la noi, vă informăm că în acest moment în MAI nu sunt în desfășurare concursuri de angajare din sursă externă. Daca alte cluburi își doresc transferul fotbalistului argentinian, vă informăm că acesta nu poate semna decât după cele 14 zile de carantină. Așa după cum știți regiunea Cataluna, din Regatul Spaniei, este pe lista țărilor/zonelor pentru care se impune această măsură, iar Leo va trebui să se conformeze.”, este postarea de pe pagina de Facebook a MAI.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a confirmat joi întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. El a susținut că a fost o acțiune oficială a Poliției Române și "cea mai eficientă acțiune legală", pentru a preveni producerea unor incidente violente și răspândirea infecției cu coronavirus: "Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, dialogul, convingerea, nu direct pistolul".

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a amenințat joi cu „toleranță zero” față de „cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau informații din anchetă”, după ce în presă s-au scurs informații legate de întâlnirea nocturnă dintre șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și membri al clanului Duduianu. „Reiterăm faptul că nu tolerăm practici și acțiuni care nu respectă legea și avem toleranță zero indiferent de calitatea celui care încalcă legea, inclusiv față de cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau informații din anchetă”, a spus Bogdan Despescu, într-o declarație de presă, înainte ca Liviu Vasilescu să admită că informațiile difuzate de presă, pe surse, sunt reale.