Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia aflat în comă după ce ar fi fost otrăvit, ar urma să fie transferat într-un spital din Germania, afirmă surse citate de publicaţia Bild, scrie Mediafax. În același timp, Le Monde scrie că Franța este pregătită să îl primească pe Navalnîi, potrivit Reuters.

Alexei NavalnyFoto: Facebook / Alexei Navalny

Aleksei Navalnîi este internat în prezent la secţia de terapie intensivă a unui spital din oraşul Omsk, situat la 2.200 de kilometri est de Moscova.

O organizaţie umanitară intenţionează să îl transfere într-un spital din Germania. În iniţiativă este implicată şi fundaţia "Cinema for Peace", condusă de Jaka Bizilj. În 2018, Jaka Bizilj l-a adus în Germania pe Pjotr Wersilow, un activist al opoziţiei ruse care suspecta că fusese otrăvit.

"Încercăm să organizăm un zbor umanitar, cu un avion dotat cu echipamente medicale specifice, pentru a-l aduce pe Aleksei Navalnîi în Germania (...)", a declarat Jaka Bizilj.

Totodată, Le Monde a spus că Franța este pregătită să îl găzduiască pe Navalnîi astfel încât să primească îngrijire medicală potrivită, scrie Reuters.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui Vladimir Putin, este în comă într-un spital din Siberia. Liderul opoziţiei ruse s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Preşedinţia Rusiei a comunicat că medicii depun toate eforturile pentru salvarea lui Aleksei Navalîi. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că ipoteza otrăvirii va trebui confirmată de analizele medicale, precizând că va fi aprobat transferul lui Navalnîi într-un spital din străinătate dacă familia lui va cere acest lucru.

Citește și:

Momentul în care Navalnîi este dus cu targa la ambulanță. Medicii se luptă pentru ”a salva viața” opozantului, după ce ar fi fost otrăvit / Kremlinul îi urează ”însănătoșire rapidă”