Fostul rege spaniol Juan Carlos se află în Abu Dhabi, acesta fiind cazat la hotelul exclusivist Emirates Palace după ce a părăsit luni Spania la bordul unui avion privat pe fondul scandalului financiar în care este implicat, a anunțat vineri ziarul spaniol ABC, citat de Reuters.

Emirates Palace HotelFoto: Wikipedia

Urmărit de acuzațiile de corupție tot mai numeroase, fostul monarh spaniol în vârstă de 82 de ani a anunțat subit luni că va părăsi țara fără a relata unde urmează să se îndrepte, neexistând până în acest moment o confirmare oficială cu privire la locația în care se află.

Ziarul spaniol ABC a relatat însă că un avion privat ce se îndrepta spre Abu Dhabi după ce a decolat din Paris a făcut o escală în orașul Vigo din nord-vestul Spaniei pentru a-l lua pe Juan Carlos, patru bodyguarzi și o altă persoană în cursul dimineții de luni.

La sosirea în capitala Emiratelor Arabe Unite acesta și anturajul său au fost transportați cu elicopterul la hotelul Emirates Palace deținut de statul din Golf, potrivit ABC, un cotidian pro-monarhie spaniol.

Reprezentanții casei regale spaniole au refuzat să comenteze informația, la fel ca oficialii din emirat și conducerea hotelului.

Anterior se speculase că Juan Carlos s-ar afla într-o stațiune de lux din Republica Dominicană în timp ce alte informații îl plasau în Portugalia, unde și-a petrecut majoritatea tinereții. Însă oficialii din ambele țări au negat că fostul rege s-ar afla pe teritoriul lor.

În luna iunie, Curtea Supremă a Spaniei a deschis o investigație preliminară cu privire la implicarea lui Juan Carlos în construirea unei linii ferate de mare viteză în Arabia Saudită după ce ziarul elvețian La Tribune de Geneva a dezvăluit că acesta ar fi primit 100 de milioane de dolari de la fostul rege saudit.

REFERINȚĂ: