Misterul privind pachetele cu semințe necunoscute trimise din China americanilor din peste 30 de state a fost parțial elucidat, relatează Business Insider.

Pachet seminte ChinaFoto: Alabama Department of Agriculture

Un oficial al Departamentului de Agricultură din Statele Unite (USDA) a anunțat prin intermediul unui comunicat că 14 specii de semințe au fost identificate drept ierburi aromatice și alte plante printre care hibiscus și mentă.

„Am identificat 14 specii diferite de semințe printre care muștar, varză, zorele și unele ierburi aromatice ca mentă, rozmarin, lavandă, salvie, alte semințe fiind de hibiscus și trandafiri sau mentă”, a anunțat Osama El-Lissy, un director adjunct din cadrul USDA, acesta precizând că semințele identificate reprezintă „doar o parte a mostrelor colectate până acum”.

Numeroase persoane din Statele Unite, Canada sau Regatul Unit au relatat de la sfârșitul lunii iulie că au primit pachete cu semințe pe care nu le-au comandat, adresa expeditorului arătând că acestea au fost trimise din China.

Toate cele 50 de state ale SUA au emis avertismente împotriva plantării semințelor, potrivit unei informații publicate de CNN în 29 iulie, persoanele fiind îndemnate să contacteze autoritățile locale pentru a preda pachetele.

„Vă rugăm păstrați semințele și ambalajul, inclusiv eticheta cu adresa de expediere, până când cineva de la departamentul de Agricultură al statului dv. vă contactează cu instrucțiuni suplimentare”, le-a cerut și USDA americanilor printr-un comunicat pe fondul îngrijorărilor că semințele ar putea fi de la unele specii de plante invazive.

Un purtător de cuvânt al ministerului de Externe chinez a declarat săptămâna trecută că etichetele cu adresa expeditorului au fost falsificate și că poșta Chinei a cerut ca pachetele să fie trimise în China pentru a fi investigate.

Directorul adjunct al USDA a mai afirmat că deocamdată nu există dovezi că semințele ar reprezenta altceva decât o formă de înșelătorie prin care sunt expediate pachete cu produse nesolicitate pentru ca apoi să fie falsificate recenzii pozitive ale acestora sau pentru ca volumul aparent al vânzărilor să crească vizibilitatea distribuitorului pe website-uri de comerț electronic.

REFERINȚĂ: