Zeci de state din SUA au raportat apariția unor pachete misterioase cu semințe trimise din China și au avertizat cetățenii să nu le planteze deoarece ar putea conține o specie invazivă, relatează Business Insider.

Pachet seminte ChinaFoto: Alabama Department of Agriculture

Departamentul american de Agricultură (USDA) a anunțat marți că investighează pachetele nesolicitate de semințe raportate de cel puțin 27 de state americane și a îndemnat toate persoanele care le primesc să le predea oficialilor locali.

„Vă rugăm păstrați semințele și ambalajul, inclusiv eticheta cu adresa de expediere, până când cineva de la departamentul de Agricultură al statului dv. vă contactează cu instrucțiuni suplimentare”, le-a cerut USDA americanilor printr-un comunicat.

„Nu plantați semințele cu origini necunoscute”, a îndemnat departamentul.

Acesta afirmă că pachetele sunt cel mai probabil o formă de înșelătorie în care consumatorilor le sunt trimise pachete iar apoi compania care le deține falsifică recenzii pozitive ale produselor. Însă acestea ar putea deveni rapid un dezastru ecologic.

„O specie invazivă de plante poate că nu sună amenințător însă acești mici invadatori ar putea distruge agricultura din Texas”, a afirmat comisarul pentru agricultură din statul american într-un comunicat de presă.

Iar oamenii de știință sunt de acord cu acesta - din acest motiv USDA are reguli foarte stricte privind importul de plante și alte materiale organice.

„Motivul pentru care oamenii sunt îngrijorați - în special dacă o sămânța este cea a unei recolte similare crescute pentru hrană și venituri sau hrană pentru animale - ține de faptul că pot exista patogeni ai plantei sau insecte ascunse în semințe”, a declarat un profesor de la Universitatea Penn specializat în patologia plantelor și microbiologia mediului pentru New York Times.