Herman Cain, un fost candidat la alegerile prezidențiale din 2012 din partea Partidului Republican, a decedat după ce a contractat coronavirusul, acesta participând la mitingul electoral din Tulsa al președintelui Donald Trump, anunță Reuters.

Herman CainFoto: Patsy Lynch / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Suntem cu inima frântă iar lumea este mai săracă: Herman Cain s-a dus la Dumnezeu”, a notat pagina de Facebook a acestuia, anunțul privind decesul său fiind făcut și pe website-ul politicianului și omului de afaceri.

Cain a fost diagnosticat cu COVID-19 la sfârșitul lunii iunie după ce a participat la mitingul electoral din Tulsa, Oklahoma al președintelui Donald Trump unde mulți participanți nu au respectat regulile de distanțare socială și nu au purtat măști de protecție.

Un susținător puternic al președintelui american, Cain a postat pe Twitter o fotografie de la eveniment în care nici el nici persoanele din preajma acestuia nu au purtat măști de protecție, relatează Business Insider.

Deși nu este clar cum a contractat coronavirusul, acesta a fost diagnosticat cu COVID-19 la 11 zile după ce a participat la mitingul din Tulsa.

La două zile după ce a anunțat că a fost testat pozitiv cu coronavirusul, Cain a scris pe Twitter că susține decizia lui Trump de a nu cere purtarea obligatorie a măștilor la festivitățile de celebrare a Zilei Independenței SUA ținute de președintele american la Muntele Rushmore în acest an.

Cain a fost spitalizat în stare gravă în ultimele săptămâni înainte să își piardă viața din cauza COVID-19.

Citește și: