O adolescentă din Afganistan a ucis doi talibani și a rănit alți câțiva pentru a-și răzbuna părinții omorâți de insurgenți în fața casei familiei, au anunțat oficiali locali citați de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul a avut loc săptămâna trecută când insurgenții au pătruns în casa lui Qamar Gul, adolescenta a cărui tată a fost șeful satului din provincia Ghor din centrul Afganistanului.

Talibanii îl căutau pe tatăl fetei deoarece acesta susținea forțele guvernamentale, potrivit șefului poliției locale.

Insurgenții l-au târât pe bărbat afară din casă iar când soția acestuia a opus rezistență i-au împușcat pe amândoi în fața locuinței familiei.

„Qamar Gul, care era în casă, a luat apoi o mitralieră care aparținea familiei. I-a ucis pe cei doi talibani care i-au împușcat părinții și a rănit alți câțiva”, a relatat șeful poliției.

Adolescenta are între 14 și 16 ani, fiind comun pentru mulți afgani să nu își cunoască vârsta exactă, potrivit AFP.

Alți talibani au apărut ulterior să atace casa dar sătenii și milițiile pro-guvernamentale au reușit să îi alunge fără un schimb de focuri.

Adolescenta și fratele mai mic al acesteia au fost escortați ulterior într-o locație sigură de către forțele de securitate afgane, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Afganii au salutat actul „eroic” al fetei pe platformele social media, o fotografie a acesteia cu mitraliera în poală viralizându-se pe Twitter și Facebook.

Talibanii ucid în mod regulat săteni pe care îi suspectează că sunt informatori ai guvernului sau forțelor de securitate iar în ultimele luni și-au intensificat atacurile în pofida unui acord de a începe negocieri de pace în Kabul.