Franța nu va interzice Huawei să facă investiții în țară spre deosebire de Marea Britanie care a anunțat eliminarea gigantului telecom chinez din rețeaua 5G, a anunțat marți ministrul Finanțelor francez Bruno Le Maire, potrivit Reuters.

internet 5gFoto: Hotnews

Le Maire a declarat pentru radioul France Info că nu va exista o „interdicție generală” a Huawei în Franța dar că locațiile esențiale vor fi protejate.

„Nu vom interzice Huawei să investească în [rețeaua] 5G dar vom proteja interesele de securitate naționale”, a afirmat Le Maire, adăugând că a anunțat luni autoritățile de la Beijing de poziția Franței.

Însă ministrul Finanțelor francez a condamnat abuzurile Chinei împotriva minorității musulmane, afirmând că sunt „revoltătoare și inacceptabile”.

Experții Națiunilor Unite și activiștii pentru drepturile omului afirmă că un milion de etnici uiguri și alți musulmani sunt reținuți în centre de detenție din regiunea Xinjiang.

Beijingul afirmă despre acestea că ar fi tabere de antrenament care ajută la eradicarea terorismului și extremismului și că ajută oamenii să învețe noi abilități.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a a atacat din nou China săptămâna trecută pe tema încălcării drepturilor omului, anunțând că Statele Unite vor impune restricții privind vizele asupra companiilor chineze ca Huawei, acuzate de facilitarea abuzurilor.

Citește și: