Un băiat în vârstă de 15 ani a murit din cauza ciumei bubonice în Mongolia după ce mai multe cazuri de contractare a bolii au fost depistate în țară și China învecinată, au anunțat marți autoritățile mongole potrivit The Moscow Times.

Ciuma MongoliaFoto: National Center for Zoonotic / East2West News / Profimedia

Băiatul, care trăia în provincia izolată Gobi-Altai din sud-vestul Mongoliei, a contractat boala rară după ce a vânat și consumat o marmotă, potrivit ministerului Sănătății din Mongolia.

„Am plasat în carantină primele 15 persoane care au intrat în contact cu decedatul iar acestea primesc tratament cu antibiotice”, a declarat directorul pentru relații publice al ministerului, adăugând că în provincie a fost instituită o carantină de șase zile în mai multe districte.

Mai devreme în cursul lunii două alte cazuri de ciumă bubonică au fost depistate în provincia Khovd, peste 140 de persoane fiind ulterior testate fără însă ca vreuna să aibă boala.

Însă un cioban a contractat ciuma în Mongolia Interioară, o regiune a Chinei, determinând autoritățile locale să interzică până la sfârșitul anului vânarea și consumarea animalelor care ar putea purta boala.

Cel puțin o persoană moare în Mongolia în fiecare an în pofida campaniilor autorităților care avertizează oamenii să nu consume sau să se apropie de animal.

Citește și: