Două persoane au fost ucise de o explozie la o fabrică din sudul Teheranului, a anunțat marți după-masa agenția de stat IRNA citată de Reuters, acesta fiind ultimul incident dintr-o serie de incendii și explozii care au avut loc în Iran în ultimele săptămâni.

TeheranFoto: pixabay.com

„Greșeala umană a fost cauza exploziei din fabrică...Două persoane și-au pierdut viața și alte trei au fost rănite”, a declarat Amin Babai, un oficial local, adăugând că explozia a avut loc într-o „zonă industrială” din Baqershahr în apropierea capitalei Teheran.

„Explozia care a fost cauzată de neglijența unor muncitori în manipularea unor tuburi de oxigen...a fost atât de puternică încât pereții unei fabrici din apropiere au fost distruși în totalitate”, a declarat oficialul iranian.

Joia trecută un incendiu a izbucnit la un complex nuclear din Natanz, principala instalaţie de îmbogăţire a uraniului din Iran, autoritățile anunțând că incidentul s-a soldat cu „pagube semnificative”.

Tot săptămâna trecută, 19 persoane au fost ucise de o explozie la o clinică medicală din nordul Teheranului, despre care un oficial a afirmat că a fost cauzată de o scurgere de gaz.

În 26 iunie o altă explozie a avut loc la o bază militară și de dezvoltare a armamentului din apropierea satului Parchin, autoritățile iraniene afirmând că și aceasta a fost cauzată de o scurgere de gaz de la o instalație din afara bazei.

Citește și: