Un adolescent a fost ucis și un altul a fost rănit grav după ce au fost împușcați în centrul orașului Seattle ocupat de protestatarii Black Lives Matter și declarat „zonă autonomă”, relatează BBC.

Zona Autonoma Chaz, SeattleFoto: Karen Ducey / Zuma Press / Profimedia Images

Zona, cunoscută inițial drept Zona Autonomă din Dealul Capitolului (Chaz) și acum redenumită Protestul de Ocupație din Dealul Capitolului (Chop), a fost creată în timpul protestelor declanșate de uciderea afro-americanului George Floyd de către Poliția din Minneapolis.

Spitalul Harborvew Medical Center din Seattle a anunțat că unul din băieți a fost transportat cu un autoturism privat în jurul orei 03:15 ora locală în timp ce celălalt a fost adus de către o mașină a echipei medicale a Departamentului de pompieri la 03:30.

„Bărbatul care a ajuns la Harborview...la ora 3:30 din zona Chop a Dealului Capitolului din nefericire a decedat”, a transmis spitalul într-un comunicat.

Cealaltă victimă, în vârstă de 14 ani este internată la terapie intensivă.

Deși inițial zona a fost ocupată de către protestatari pașnici, acesta este al patrulea incident în care o persoană a fost împușcată în cadrul zonei autonome din ultimele 10 zile.

În primul caz care a avut loc în dimineața zilei de 20 iunie, un tânăr de 19 ani a fost ucis iar un alt bărbat în vârstă de 33 de ani a fost rănit. Un al doilea incident în ziua următoare s-a soldat cu rănirea unui adolescent de 17 ani iar o a treia persoană a fost rănită două zile mai târziu.

Drept răspuns la șirul de violențe, oficialii locali au declarat că au în vedere restabilirea controlului asupra zonei și redeschiderea secției de poliție abandonate de către ofițeri după ciocnirile violente cu protestatarii.

Carmen Best, șeful Poliției din Seattle, a declarat că un jeep „plin de găuri de glonț” a fost descoperit în apropierea uneia din barierele de beton ce blochează intrarea în zona autonomă și a acuzat protestatarii și rezidenții că nu cooperează cu forțele de ordine.

Zona „nu mai este sigură pentru nimeni acum”, a declarat aceasta.

Primarul orașului, democrata Jenny Durkan, a anunțat săptămâna trecută că va colabora cu protestatarii pentru a evacua zona autonomă însă baricadele rămân ridicate, tot mai multe persoane cerându-i demisia din cauza manierei în care a gestionat protestele din oraș și Chop.

Pe același subiect: