Garda Națională din capitala SUA va mobiliza personal neînarmat pentru a asigura securitatea monumentelor din Washington, a anunțat purtătorul de cuvânt al forțelor armate pentru CNN.

Statuia generalului Pike, doborata si incendiata (screenshot)Foto: Hotnews

”Garda Națională a Districtului Columbia răspunde cererii de a asigura forțe de ordine și a mobilizat personal neînarmat, cu ceilalți în așteptare”, a spus purtătorul de cuvânt Robert Perino.

Un oficial al Apărării spune că secretarul Armatei, Ryan McCarthy, a semnat un memoriu care autorizează activarea membrilor Gărzii Nțaionale după ce poliția Parcului Național a cerut ajutor.

Președintele american Donald Trump a anunțat marți că cei care distrug monumente pe terenuri aparținând autorităților federale vor fi arestați și condamnați la închisoare, avertismentul venind la doar câteva ore după ce protestatarii au încercat să dărâme o statuie a fostului președinte Andrew Jackson din apropierea Casei Albe.

Citește și:

VIDEO Singura statuie a unui general confederat din Washington DC a fost doborâtă. Trump: O rușine pentru țara noastră, ar trebui arestați