​Incidentele înregistrate duminică la un protest împotriva restricţiilor impuse pentru limitarea epidemiei de COVID-19 au fost produse de către huligani din galeriile echipelor de fotbal, au anunţat luni autorităţile olandeze, transmite dpa și Agerpres.

Arestari proteste OlandaFoto: Captura video

Un grup de suporteri violenţi a căutat în mod deliberat o confruntare cu forţele de ordine, a declarat Hubert Bruls, şeful Departamentului regional de poliţie. Demonstraţia de la Haga a început paşnic dar, potrivit poliţiei, lucrurile au degenerat şi câteva sute de huligani au devenit violenţi.

Aproximativ 400 de persoane au fost arestate duminică seară, însă majoritatea dintre ele au fost puse în libertate în orele următoare. Demonstraţia, organizată de grupul Virus Madness (Nebunia Virusului), a fost iniţial interzisă din motive de siguranţă.

Totuşi, după ce în jur de 1.000 de oameni s-au strâns pe un teren în apropiere de gara centrală din Haga, primarul oraşului a permis un protest într-un perimetru limitat.

Atunci când câteva sute de persoane, majoritatea huligani din galeriile de fotbal, au vrut să mărşăluiască spre centrul oraşului, poliţia a intervenit şi a evacuat terenul respectiv.

REFERINȚĂ: