Opoziția din Venezuela a anunțat că va boicota alegerile parlamentare programate să aibă loc la sfârșitul anului, un scrutin electoral pe care membrii opoziției care deține majoritatea în actualul legislativ îl descriu drept o „farsă”, anunță AFP.

Juan GuaidoFoto: Federico Parra / AFP / Profimedia Images

„Partidele democratice nu vor valida sau recunoaște orice farsă electorală organizată (n.r. de președintele Nicolas Maduro) în propriul interes”, anunță un comunicat semnat de reprezentanții a 11 partide printre care și principalele partide de opoziție.

Grupul critică în termeni duri scrutinul despre care susțin că va duce la „agravarea crizei politice existente”.

Vineri, Curtea Supremă din Venezuela, acuzată de opoziție că îl susține pe Nicolas Maduro, a numit noi membri în conducerea Consiliului Electoral Național, autoritatea responsabilă de organizarea scrutinului pentru care încă nu a fost stabilită o dată dar care, potrivit legii, trebuie să aibă loc în acest an.

„A venit timpul!”, a scris Maduro pe Twitter, la o zi după noile numiri.

Opoziția a câștigat anteriorul scrutin legislativ ținut în decembrie 2015, obținând 112 din cele 167 din parlamentul unicameral care îl acuză pe președintele Maduro că este un „uzurpator” care ar fi rămas la putere în urma fraudării alegerilor prezidențiale din 2018.

Citește și: