Șeful Statului Major al armatei americane și-a cerut scuze pentru apariția alături de președintele Donald Trump într-un moment foto de după dispersarea protestatarilor pașnici din apropierea Casei Albe, afirmând că a fost o „greșeală”, relatează CNN.

Gen. Milley, dreaptaFoto: Profimedia Images/Brendan Smialowski/AFP

Generalul Mark Milley a afirmat de asemenea că este „revoltat” de uciderea lui George Floyd și a adăugat că protestele pe care le-a declanșat arată „secolele de nedreptate pe care le-au trăit afro-americanii”.

„Ca lideri de top tot ce faceți va fi urmărit cu atenție. Iar eu nu sunt imun după cum ați văzut mulți dintre voi din poza cu mine în Piața Lafayette de săptămâna trecută. Rezultatul a declanșat o dezbatere națională despre rolul armatei în viața civilă”, a declarat Milley într-un discurs preînregistrat pentru un grup de absolvenți ai Universității Naționale de Apărare.

„Nu trebuia să fiu acolo. Prezența mea în acel moment și în acel mediu a creat percepția că armata este implicată în politica internă. A fost o greșeală din care am învățat și sper sincer că vom putea învăța cu toții”, a adăugat acesta.

Apariția în uniformă a lui Milley și cea a secretarului Apărării, Mark Esper, a atras critici din partea legiuitorilor și a unor foști comandanți militari care au afirmat că imaginea riscă să atragă armata tradițional apolitică într-o situație de politică internă controversată.

Esper a admis la rândul său natura problematică a apariției, spunându-le săptămâna trecută reporterilor de la Pentagon că nu a știut că are loc un moment foto.

Citește și: