O lucrare atribuită celebrului artist stradal Banksy, un tribut adus victimelor atacurilor din noiembrie 2015 de la Batlacan, Paris, și furată în 2019, a fost recuperată de poliția italiană dintr-o fermă din Abruzzo, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am recuperat ușa furată de la Bataclan cu o lucrare a lui Banksy care o înfățișa pe fata tristă”, a declarat pentru AFP surse din poliție.

Operațiunea a fost inițiată la cererea poliției franceze și s-a desfășurat în prezența poliției franceze, a declarat oficialul.

O conferință de presă a procurorului din L'Aquila, capitala regiunii Abruzzo unde s-a găsit lucrarea, este programată pentru joi dimineață.

Această lucrare fusese pictată pe o ușă din spate a sălii de spectacole Bataclan din Paris, sub forma unui omagiu chiar în locul în care 90 de oameni au fost uciși pe 13 noiembrie 2015, în timpul unei serii de atacuri jihadiste care au lovit Parisul.

Lucrarea care înfățișa o tânără cu chipul îndurerat a fost tăiată și smulsă din locul unde era expusă, la una dintre ieșirile de urgență ale sălii de concerte Bataclan.

"Suntem profund indignați”, au anunțat atunci reprezentanții localului, pe twitter.

Furtul a avut loc noaptea și a fost comis de un grup de indivizi care au fost văzuți fugind cu un camion.