Curtea Constituțională a Germaniei a decis că ministrul de Interne Horst Seehofer a încălcat obligațiile privind imparțialitatea după ce comentarii ale acestuia în care acuza partidul de extremă dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) au fost publicate pe site-ul web al ministerului, relatează Reuters.

Logo AfDFoto: Facebook - AfD

Hotărârea reprezintă o victorie mai degrabă simbolică pentru AfD, partid implicat în lupte interne pentru putere de când serviciile de informații germane au desemnat o facțiune radicală a partidului drept organizație extremistă care amenință democrația.

Seehofer a declarat într-un interviu acordat agenției de știri dpa că, în pofida declarațiilor liderilor AfD că acesta ar fi un partid democratic, AfD „are un efect coroziv asupra statului” iar că atacurile verbale asupra oficialilor guvernamentali constituie subversiune.

Curtea a decis că Seehofer nu a încălcat nicio lege prin comentariile sale, adăugând însă că publicarea interviului pe site-ul ministerului de Interne a dezavantajat AfD față de celelalte partide și încălcat cerințele de imparțialitate.

„Dat fiind faptul că aceste comentarii au fost părtinitoare împotriva unui partid și direcționate contra reclamantului, publicarea interviului pe site-ul web al ministerului încalcă regulile de imparțialitate strictă a statului”.

Interviul a fost înlăturat de pe site-ul ministerului.

Citește și: