Președintele Klaus Iohannis va avea marți la ora 13.00 o nouă ședință cu Ludovic Orban și cu mai mulți membri ai guvernului pe tema măsurilor luate în contextul epidemiei de coronavirus, informează Cotroceniul. După ședință, Iohannis va ține o declarație de presă.

Klaus Iohannis, sedinta la Palatul CotroceniFoto: Presidency.ro

La discuție participă, pe lângă șeful statului și premier, ministrul de interne Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și șeful DSU, Raed Arafat.

Ședința vine în contextul în care, la mijlocul acestei luni expiră starea de alertă instituită luna trecută, iar autoritățile analizează măsurile de relaxare ce pot fi luate funcție de evoluția epidemiei.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seara, la TVR 1, că nu suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică seară, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că nu crede că se va renunța la starea de alertă începând de săptămâna viitoare din cauza focarelor noi de coronavirus și a transmiterii comunitare a bolii.