Orașul texan Huston se pregătește pentru funeraliile lui George Floyd, la o zi după ce polițistul acuzat pentru moartea bărbatului de culoare a apărut pentru prima oară în fața unui judecător, notează AFP.

Floyd la pamantFoto: Captura video

Funeraliile vor avea loc după ce, luni, mii de persoane au adus un ultim omagiu bărbatului de culoare a cărui moarte a declanșat un val de mânie și de manifestații cum Statele Unite nu au mai cunoscut din anii ’60, în timpul mișcării pentru drepturi civile.

Peste 6.000 de persoane s-au reunit în fața bisericii Fountain of Praise pentru a-și lua rămas bun înaintea înmormântării la care va participa doar familia.

Funeraliile vor începe marți la ora locală 11.00 (19.00 ora României). Potrivit avocatului familiei, elogiul funebru va fi ținut de reverendul și liderul american pentru drepturi civile Al Sharpton.

Polițistul american Derek Chauvin, acuzat de moartea lui Floyd, a compărut luni pentru prima dată în fața unui judecător, în cadrul unei audieri de procedură organizată prin videoconferință. Instanța a fixat la un milion de dolari cauțiunea pentru punerea în libertate, sub anumite condiții draconice, a polițistului.