Procurorul general al SUA, William Barr, și secretarul securității interne, Chad Wolf, consideră că nu există rasism sistemic în cadrul forțelor de ordine americane, relatează The Guardian. Totodată, procurorul general a spus că mobilizarea a 10.000 de militari pentru a înăbuși protestele din capitala SUA și în alte orașe era ”o ultimă soluție” și ”nu am gândit că vom avea nevoie de ei”.

William BarrFoto: Captura YouTube

”Cred că există rasism în Statele Unite, dar nu cred că sistemul forțelor de ordine este un sistem rasist”, a spus Barr.

”Înțeleg ... neîncrederea, cu toate acestea, comunității afro-americane având în vedere istoria țării(...). Din anii 1960, cred că am fost într-o fază de reformare a instituțiilor”, a mai spus Barr.

Totodată, procurorul general a spus că soldații erau doar o ultimă soluție.

”Cred că poziția noastră a fost una comună, aceea că ar trebui să fie mobilizați ca ultimă soluție și că nu am gândit că vom avea nevoie de ei. Cred că toată lumea a fost pe aceeași pagină”, a declarat procurorul general.

Declarațiile lui Barr vin după ce o înaltă oficialitate din domeniul apărării a declarat pentru postul american CBS că administrația americană a intenţionat să desfăşoare în această săptămână circa 10.000 de militari activi pentru a înăbuşi protestele din capitala Washington D.C. şi în alte părţi din Statele Unite ale Americii.