CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk a scris joi pe Twitter că e timpul ca gigantul în comerț online Amazon să fie spart, relatează CNBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Postarea sa a venit după ce scriitorul Alex Berenson a postat pe Twitter o captură de ecran care arată că viitoarea sa carte despre COVID-19 nu îndeplinește standardele Amazon pentru a fi vândută pe site.

Berenson a fost un critic al carantinei impuse pentru a preveni răspândirea pandemiei și a sugerat că riscurile îmbolnăvirii serioase sau a decesului sunt mult mai mici decât cifrele oficiale, în special în rândul persoanelor tinere.

„E o nebunie @JeffBezos”, a scris Musk, etichetându-l pe CEO-ul Amazon, adăugând că „E timpul să spargem Amazon. Monopolurile sunt greșite”.

Musk a fost un critic vocal al politicilor guvernamentale în timpul pandemiei de COVID-19. Acesta a mai scris anterior pe Twitter că este în favoarea repornirii economiei și redeschiderii țării iar în timpul unei conferințe telefonice cu angajații Tesla a descris măsurile de autoizolare ca fiind fasciste.

Musk are un istoric de remarci neobișnuite pe Twitter, ultimul exemplu fiind în 1 mai, când a scris că prețul acțiunilor Tesla este „prea ridicat”, remarcă în urma căreia acțiunile producătorului auto au scăzut cu 14 miliarde de dolari.

În iulie 2019 Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat o revizie a companiilor considerate a face parte din grupul Big Tech pentru a vedea dacă se conformează legilor antimonopol iar în septembrie Comisia Judiciară a Camera Reprezentanților din Congresul SUA a cerut documente de la Amazon, Facebook, Google și Alphabet - compania care deține Google.