Papa Francisc a descris moartea lui George Floyd în arestul poliției din Minneapolis ca fiind „o tragedie” și a anunțat că se roagă pentru el și „toți cei care și-au pierdut viața din cauza păcatului rasismului”, relatează CNN.

Papa FranciscFoto: AFP / Profimedia Images

După o a opta noapte de proteste în Statele Unite, suveranul pontif a vorbit miercuri la Vatican despre moartea lui Floyd în timpul rugăciunii săptămânale Angelus.

„Dragi frați și surori din Statele Unite, am văzut cu mare îngrijorare neliniștile sociale în țara voastră din aceste ultime zile, ca urmare a morții tragice a domnului George Floyd”, a spus papa Francisc, adăugând că „prietenii mei, nu putem tolera sau întoarce privirea de la rasism și excluziunile de orice formă și în același timp să pretindem că apărăm sanctitatea fiecărei vieți umane”.

„În același timp trebuie să recunoaștem că violențele din nopțile recente reprezintă autodistrugere și autoînfrângere. Nimic nu poate fi obținut prin violență și atât de multe se pierd”, a îndemnat acesta.

Potrivit analistului CNN pentru Vatican, este „relativ rar” ca papa să menționeze o persoană specifică după nume iar un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun a declarat că este vorba de un „apel special”.

Citește și: