Facebook a anunțat că a închis pagini și conturi asociate cu ceea ce compania afirmă că e un grup care incită la ură și ai cărui membri discutau să aducă arme la protestele care au loc în Statele Unite, relatează CNN.

Proteste in San Diego (Sam Hodgson, San Diego Union-Tribune via Profimedia Images)Foto: Profimedia Images

Compania a afirmat că a identificat persoane asociate cu grupul Garda Americană (American Guard) discutând asemenea acțiuni.

Grupul pretinde că susține „constituționalismul naționalist american” dar Liga Antidefăimare afirmă că Garda Americană „are un istoric al conexiunilor cu extremismul anti-imigranți, ură și violență. Înainte ca Garda Americană să se intituleze astfel, aceasta era filiala din Indiana a unei organizații denumite Soldații lui Odin din SUA, o ramură a unui grup extremist anti-imigranți și anti-refugiați constituit în Finlanda în 2015 și răspândit în multe alte țări”.

Facebook a mai anunțat că a închis și conturi asociate cu grupul de extremă dreaptă Băieții Mândri (Proud Boys), deși nu a observat postări ale grupului în care să fie discutată aducerea de arme la proteste. Potrivit companiei, măsuri împotriva celor două grupuri erau deja discutate dar procesul a fost grăbit după ce a observat că ambele discutau despre proteste.

Citește și: