George Floyd și Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție acuzat de omor din culpă în cazul morții afro-americanului, ar fi lucrat împreună la un club din Minneapolis până de curând, relatează televiziunea locală KSTP.

Floyd la pamantFoto: Captura video

O fostă proprietară de club din Minneapolis afirmă că ofițerul de poliție și Floyd au lucrat pentru localul său până la finalul anului trecut.

„Chauvin era polițistul nostru în afara programului pentru aproape toți cei 17 ani cât am fost deschiși”, a declarat Maya Santamaria, proprietara clubului El Nuevo Rodeo din sudul Minneapolis-ului.

„Ei lucrau pe același schimb dar Chauvin lucra afară iar bodyguarzii lucrau înăuntru”.

Deși cei doi munceau în același timp în serile aglomerate din cursul anului trecut, Santamaria susține că nu poate afirma cu certitudine că aceștia se cunoșteau deoarece clubul apela la mai mulți paznici, inclusiv ofițeri de poliție aflați în afara programului.

„Un prieten mi-a trimis (videoclipul) spunându-mi că acesta e tipul tău, care lucra pentru tine, și eu i-am răspuns că 'nu este el'. Dar apoi am văzut filmarea cu prim-plan și mi-am dat seama 'Dumnezeule, el e'”, a afirmat proprietara clubului.

„Nu l-am recunoscut pe George ca fiind unul din paznicii noștri fiindcă arăta diferit întins acolo așa”, potrivit Santamaria.

Citește și: