Elon Musk, CEO la Tesla și SpaceX, a râs de joi de CNN spunând că se miră că rețeaua de știri încă mai există, după ce aceasta a informat că el nu a livrat ventilatoare spitalelor care tratează pacienți cu coronavirus – o afirmație pe care miliardarul a contrazis-o într-o serie de tweeturi.

Elon MuskFoto: Flickr

„La trei săptămâni după ce Elon Musk a spus că a procurat 1.000 de ventilatoare pentru a ajuta spitalele care tratează pacienți infectați cu coronavirus, biroul guvernatorului spune că niciunul din ventilatoarele promise nu a fost primite de spitale” a informat CNN pe contul propriu de Twitter. Musk a replicat, răspunzând „Ceea ce mi se pare cel mai surprinzător este că CNN încă există”.

În martie, guvernatorul din California Gavin Neesom spusese într-o conferință de presă că Musk s-a ținut de promisiune: „Vă spusesem acum câteva zile că el va avea probabil 1.000 de ventilatoare în această săptămână” și a adăugat că ventilatoarele sosiseră în California și Musk lucra cu asociația spitalelor pentru a le distribui. „A fost un efort eroic”.

Musk și-a continuat zeflemeaua la adresa lui CNN cerându-i lui Neesom să „repare această neînțelegere” și a postat un email în care un oficial din California declara că ventilatoarele funcționează perfect.

Matt Dornic, șeful de la CNN, i-a răspuns lui Musk apărându-și organizația și dând vina pe biroul guvernatorului:

„Este ciudat să ataci CNN pentru ce a spus biroul guvernatorului, când propriul purtător de cuvânt de la Tesla nu a răspuns solicitării pentru un comentariu. Se pare că indignarea ta ar trebui îndreptată către entitatea care a făcut afirmația, nu către cea care a raportat-o. Știai?”.

Musk i-a răspuns șefului de la CNN: „Poate că nu știi, dar Twitter are și o funcție de căutare? Spitalele *însele* au confirmat primirea ventilatoarelor”. Apoi a trimis și o listă a spitalelor care au spus că au beneficiat de ventilatoarele companiei și a trimis alte dovezi că CNN dat-o-n bară cu știrea.

CNN nu a răspuns imediat la o solicitare pentru un nou comentariu. (Fox News - https://www.foxnews.com/media/elon-musk-cnn-ventilators)

Citește și: