O noua ordonanță semnată de guvernatorul Luca Zaia pregătește regiunea Veneto pentru „faza 2”și elimină o serie de restricții cum ar fi limita de 200 de metri de casă pentru activități fizice sau de petrecere a timpului liber cu familia în aer liber, potrivit La Stampa.

VenetiaFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Se pastrează obligativitatea utilizarii a măștii, mănuși sau gel de igienizare pentru a ieși din casă.

Guvernatorul a ținut să precizeze însă: „Nu trebuie să mergeți la 4 sau 5 kilometri distanță, cer cetățenilor să folosească bunul simț și să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri față de alte persoane”.

"Mâine dimineață, de asemenea, știm că va fi mai multă lume afară ca urmare a acestui decret, așa că am scris această ordonanță, gândindu-ne la o blocare redusă, o blocare blândă care, totuși, trebuie să îi păstreze în siguranță pe cei care se deplasează cu misiuni importante", mai spune acesta.

Numărul deceselor din cauza Covid-19 înregistrate în ultimele 24 de ore în Italia a fost de 566, un bilanț zilnic în creștere față de ziua precedentă (431). În același timp, bilanțul cazurilor noi confirmate a mai încetinit, cu 3.153 de noi infectări anunțate luni, față de 4.092 cu o zi în urmă, informează Reuters. De altfel, numărul cazurilor noi de Covid-19 este cel mai redus din 7 aprilie încoace.

Potrivit datelor difuzate luni de Agenția italiană pentru Protecţie Civilă, bilanțul total al deceselor înregistrate în peninsulă de la declanșarea contagiunii pe 21 februarie a ajuns acum la 20.465 - al doilea cel mai ridicat din lume după Statele Unite.

Numărul cazurilor de coronavirus raportate oficial în lume a ajuns la 1.850.000, iar cel al deceselor se apropie de 115.000, în condițiile în care peste 420.000 de pacienți cu Covid-19 au fost declarați vindecați, potrivit centralizărilor de pe Arcgis și Worldmeter.