Firma petrolieră de stat din Arabia Saudită, Aramco, și-a cerut scuze după ce un lucrător a fost îmbrăcat ca un distribuitor de dezinfectant uman pe fondul focarului global de coronavirus, notează The Independent.

Dezinfectant umanFoto: Captura YouTube

Pe social media au apărut imagini în care apare un bărbat băgat într-o cutie din interiorul căreia curge gel dezinfectant pentru mâini. În fotografii se vede cum mai multe persoane folosesc „aparatul”.

Muncitorul este echipat o mască de protecție și cu mănuși, deoarece oamenii iau măsuri suplimentare de igienă pentru a limita răspândirea și a evita prinderea Covid-19.

Compania Saudi Aramco a precizat că nu au mai folosit serviciile bărbatului din cutie, asta după ce imaginile au stârnit furie online și că sunt „profund nemulțumiți” de această situație. Reprezentanții firmei au mai precizat că nu le-a fost cerută aprobarea înainte.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat miercuri că epidemia de Covid-19, care a contaminat peste 120.000 de persoane în întreaga lume, poate fi considerată „pandemie”.