Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat pregătit, marţi, să îşi facă analiza pentru depistarea coronavirusului, dar a dat asigurări că se simte "foarte bine", în contextul în care trei politicieni cu care a avut contacte s-au autoizolat.

Donald TrumpFoto: White House

Preşedintele american, Donald Trump, a dat asigurări că el este dispus să fie testat dacă are coronavirus, dar a subliniat că medicii nu văd utilitatea analizelor. Presa a speculat că Donald Trump ar trebui să fie testat întrucât politicieni cu care a avut contacte sunt în autoizolare. "Mă simt foarte bine, dar oricum nu ar fi nimic extraordinar să fac un test", a declarat Donald Trump, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

"Este ceva ce aş fi dispus să fac, dar am vorbit cu medicul de la Casa Albă şi mi-a spus că nu există niciun motiv să fac acest lucru, nu sunt simptome, nu este nimic. Dacă aş avea simptome, aţi fi primii care le-aţi vedea", le-a spus Donald Trump jurnaliştilor.

Doi politicieni republicani şi viitorul şef al Cancelariei prezidenţiale sunt în izolare voluntară, fără simptome, din cauza suspiciunilor că ar fi putut lua coronavirusul. Unul dintre ei, congresmanul Matt Gaetz, a declarat marţi că testul i-a ieşit negativ, dar va rămâne în izolare 14 zile. Matt Gaetz s-a aflat luni la bordul avionului prezidenţial Air Force One.

Potrivit celui mai recent bilanţ, în Statele Unite se înregistrează peste 850 de cazuri de coronavirus şi 27 de persoane decedate, informează CNN.