Doi membri republicani ai Congresului, care s-au aflat în ultima perioadă în imediata apropiere a președintelui Donald Trump, au avut contact cu un purtător al virusului 2019-nCoV, potrivit The Guardian.

Donald TrumpFoto: White House

Republicanii Matt Gaetz din Florida și Doug Collins din Georgia au anunțat luni că vor sta în izolare autoimpusă timp de două săptămâni, respectând recomandările Centrelor Federale pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, citează Mediafax.

Aceștia au declarat că nu prezintă simptome caracteristice coronavirusului. Gaetz a zburat luni cu Air Force One, împreună cu Trump, pe o cursă de la Orlando la Washington. În timpul zborului, ar fi fost informat că a intrat în contact cu un purtător al virusului la o conferință din Maryland. Pe contul de Twitter al lui Matt Gaetz a fost postat un mesaj în care se specifică faptul că republicanul e asimptomatic, dar și că așteaptă rezultatele analizelor.

De asemenea, Collins l-a salutat vineri pe Donald Trump cu o strângere de mână, pe un aeroport din Atlanta. El a aflat ulterior că a fost, de asemenea, expus infectării cu noul coronavirus la aceeași conferință la care participase și Gaetz. Cei doi i se alătură politicianului conservator Ted Cruz în hotărârea de a se autoizola. Senatorul din Texas a participat la același eveniment din Maryland și a întâlnit aceeași persoană infectată cu virusul 2019-nCoV.