​​Prințul Harry și Meghan Markle nu vor mai fi păziți de către securitatea canadiană atunci când își vor pierde titlurile de membri seniori ai familiei regale, lucru care se va întâmpla luna viitoare, potrivit informațiilor transmise de guvernul țării, notează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția canadiană le-a asigurat paza și securitatea celor doi în ultimele luni, de când ducii de Sussex se află în Canada.

De îndată ce prințul Harry și Meghan Markle vor începe noul capitol al vieții lor, din 31 martie, aranjamentele legate de securitate se vor încheia, potrivit unei declarații emise de Oficiul Canadian al Ministrului Siguranței Publice.

Potrivit declarației, poliția canadiană a colaborat cu forțele de ordine din Marea Britanie pentru protecția celor doi, deoarece aceștia sunt „persoane care trebuiesc protejate la nivel internațional”, Canada având astfel o obligație de a le oferi asistență de securitate în funcție de necesități.

Prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan Markle, au anunţat la începutul lunii ianuarie că renunţă la rangul de membri „seniori” ai familiei regale britanice.