Prinţul Harry şi soţia sa Meghan nu vor mai reprezenta monarhia britanică de la 31 martie, a informat miercuri un purtător de cuvânt al cuplului, care în ianuarie şi-a anunţat intenţia de a face un pas înapoi de la îndatoririle lor ca membri ai Casei regale britanice, relatează EFE, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

De la această dată, ducii de Sussex nu vor mai avea un birou la Palatul Buckingham şi vor fi reprezentaţi de o echipă a fundaţiei lor.

În următoarele săptămâni, ambii au pe agendă evenimente oficiale, ce includ participarea prinţului la o înregistrare cu vedeta rock John Bon Jovi şi la o reprezentaţie a corului Invictus Games Choir.

Ultimul angajament oficial al prinţului este participarea sa la un serviciu religios prilejuit de ziua Commonwealth of Nations în 9 martie, la Westminster Abbey din Londra.

Este prevăzut şi ca ducii să asiste în luna mai la celebrarea Jocurilor Invictus, la care vor participa foşti veterani de război, deşi o vor face cu titlu personal, în timp ce prinţul prevede să copatroneze maratonul din Londra, care va avea loc în aprilie.

Ducele îşi va menţine rangurile militare de maior, locotenent-comandat şi şef de escadrilă.

Palatul Buckingham încă nu a decis dacă îşi dă sau nu acordul pentru ca Harry şi Meghan să continue să folosească apelativul 'Sussex Royal' după distanţarea lor de familia regală, potrivit tabloidului Daily Mail.