Extremismul de dreapta reprezintă cea mai mare ameninţare de securitate din Germania, a declarat vineri ministrul german de Interne, Horst Seehofer, anunţând suplimentarea prezenţei forţelor de ordine în întreaga ţară, după atacul armat soldat cu nouă morţi.

Horst SeehoferFoto: Michael Lucan

„Atacul comis în orăşelul Hanau are, în mod evident, motivaţie rasistă”, a afirmat Horst Seehofer în cursul unei conferinţe de presă organizate la Berlin, informează publicaţia Die Zeit, citată de Mediafax.

„Pericolul reprezentat de extremismul de dreapta, de antisemitism şi rasism este foarte mare în Germania. Extremismul de dreapta constituie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii”, a atras atenţia ministrul german de Interne.

Horst Seehofer a dispus suplimentarea prezenţei forţelor de ordine în întreaga ţară, inclusiv în locaşurile de cult, mai ales la moschei.

Nouă persoane au fost ucise în atacul armat comis în cursul nopţii de miercuri spre joi în Hanau, la periferia oraşului Frankfurt. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de „perspective profund rasiste”.

Citește și:

VIDEO Atacurile armate din Germania: 9 morți, ultimul bilanț. Atacatorul și mama sa au fost găsiți morți / Bărbatul avea convingeri de extremă-dreapta și a revendicat atacurile într-un video

Cine sunt victimele atacurilor din Germania / Ministrul Justiției: „Lupii singuratici radicalizați pe internet sunt bombe cu efect întârziat”

Povestea românului de 21 de ani ucis în atacurile armate din Germania