Donald Trump a declarat joi că a trecut printr-o ”teribilă încercare” cu punerea sub acuzare, orchestrată potrivit acestuia de către ”oameni foarte necinstiți și corupți”, la o zi după achitarea sa în Senat, relatează AFP.

Donald TrumpFoto: White House

Adversarii noștri ”au făcut imposibilul pentru a ne distruge și răni dur țara”, a spus el după un mic dejun în prezența responsabililor religioși și politici la Washington, în primul său discurs după votul de miercuri.

Democrații ”știu că ce fac este greșit dar își pun interesele lor înaintea celor ale țării noastre minunate”, în timp ce Senatul, cu o majoritate republicană, ”a avut rigoarea morală și forța de a face ceea ce știau că este corect”, a spus el.

”Nu-mi plac oamenii care își utilizează credința pentru a-și justifica faptele rele”, a adăugat el referindu-se la gestul teatral al președintei democrate a Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi care a rupt copia alocuțiunii președintelui în timpul discursului ”Starea Națiunii” în fața Congresului.

”Atât de mulți oameni au fost răniți și nu putem tolera, iar despre asta voi vorbi un pic mai târziu la Casa Albă”, a spus Donald Trump, care urmează să țină un discurs adresat țării.

La intrarea în sală, președintele a fluturat o copie a ziarului USA Today, care avea pe prima pagină, cu litere mari, scris ”Achitat”.

Citește și:

VIDEO Donald Trump a fost achitat de Senat, ambele capete de acuzare au fost respinse