Procurorii ruși au ordonat anchetatorilor să renunțe la acuzațiile de crimă ce le vizau pe cele trei surori care și-au ucis tatăl abuziv, au spus joi avocații surorilor agențiilor de știri din Rusia, relatează The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anchetatorii au spus luna trecută că plănuiesc să le inculpe pe Krestina, Angelina și Maria Khachaturyan de crimă cu premeditare, care este pedepsită cu până la 20 de ani de închisoare. Surorile Khachaturyan au recunoscut că și-au ucis tatăl în iulie 2018, după ce acesta le-a supus la ani de abuz fizic, mental și sexual.

Procurorul general-adjunct al Rusiei a refuzat să aprobe punerea sub acuzare a surorilor pentru că anchetatorii nu au luat în considerare abuzurile la care le supunea tatăl, potrivit agenției de știri de stat TASS.

”Aceasta semnalizează sfârșitul urmăririi penale” a surorilor Khachaturyan, a fost citat spunând Alexei Parshin.

”Procuratura a declarat că ele au acționat din apărare necesară”, a spus un alt avocat, Alexei Lipser, pentru Interfax.

Avocații surorilor au cerut procurorilor să fie indulgenți, susținând că au acționat din autoapărare.

Cazul a împărțit societatea din Rusia în două. Unii au blamat sistemul judiciar din Rusia - despre care criticii spun că închide ochii față de abuzul domestic - pentru că au forțat niște adolescente să se apere singure, în timp alții spun că le văd în continuare ca pe niște criminale.

Citește și: