​O farmacie din Beijing a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut prețul la măști sanitare, în contextul în care China se confruntă cu o epidemie majoră cu un nou coronavirus, care până miercuri dimineață a provocat 132 de decese, au anunțat autoritățile municipale, potrivit Reuters.

Masca medicalaFoto: Hotnews

Farmacia a crescut prețul măștilor sanitare 3M până la 850 de yuani (122 de dolari), de șase ori față de prețul online, de doar 143 (20 de dolari).

Începând de joi, autoritatea de reglementare comercială de la Beijing a investigat 31 de cazuri de sporire nejustificată a prețurilor, iar amenda pentru farmacia care a majorat prețul la 850 de yuani a fost de 435.000 de dolari. La Shanghai, autoritatea municipală de reglementare comercială a dispus închiderea unei farmacii care vindea măști sanitare de calitate proastă.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat miercuri abrupt până la 132, fiind consemnate aproape 1.500 de noi cazuri, transmite Reuters. Japonia și-a scos cu avionul cetățenii din Wuhan, epicentrul epidemiei, o acțiune similară fiind desfășurată miercuri și de Statele Unite. Alte țări încearcă și ele să-și evacueze cetățenii din Wuhan.