O monedă comemorativă care marchează ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost prezentată de ministrul Finanțelor din Marea Britanie, Sajid Javid. Pe moneda de 50 de pence este inscripționat următorul mesaj: „Pace, prosperitate și prietenie cu toate națiunile”, precum și data de 31 ianuarie, scrie CNN.

Moneda BrexitFoto: Captura YouTube

Aproximativ 3 milioane de astfel de monede vor intra în circulație începând de vineri, urmând ca alte 7 milioane să intre pe piață mai târziu în acest an.

În luna octombrie, Trezoreria a confirmat pentru CNN faptul că Monetăria Regală a Regatului Unit a încetat să mai facă un lot de monede comemorative, care aveau inscripționată data de 31 octombrie 2019 - data prevăzută pentru ieșirea Regatului Unit,amânată ulterior pentru 31 ianuarie.

Preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului au semnat vineri acordul cu privire la Brexit aprobat de Regatul Unit pentru a permite ratificarea sa de către Parlamentul European. După 47 de ani, Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în 31 ianuarie.